Hírek

Hírek

Üzleti kudarc, vagy szakértő tanácsadó segítsége?

Sok üzleti vezető még szégyenként éli meg, hogy a csapata fejlesztése, együttműködési vagy üzleti kihívásainak megoldására tanácsadó segítségét vegye igénybe. Pedig a gazdaság bővülésével egyre több erőforrás áll a cégek rendelkezésre. – derül ki a Tréning Kerekasztal Egyesület legújabb felméréséből.

Húsba vágó szakemberhiány - Fiatalok a vezetésben Konferencia

Bő tizedével csökkenti a magyar ipar árbevételét a munkaerő-piaci krízishelyzet - derült ki a Figyelő és a Tréning Kerekasztal Egyesület közös konferenciáján.

Fiatalok a vezetésben – konferenciát szervez az ország vezető 10 tréningcége

Ritka és különleges alkalom, hogy versenytársak együtt szerveznek konferenciát, ahol 20 érdekes megoldás és Best Practice ismerhető meg a minden HR-est és szakmai vezetőt foglalkoztató témáról, a generációváltásról, a fiatal tehetségek fejlesztéséről és megtartásáról. A „Fiatalok a vezetésben” 2016. június 14-én megrendezendő Figyelő - Tréning Kerekasztal konferenciáról kérdeztük Szabó Csabát, a Tréning Kerekasztal Egyesület ügyvezetőjét.

Állásfoglalás a Magyar Pszichológus Kamaráról szóló törvénytervezetről

A Tréning Kerekasztal Egyesület (www.treningkerekasztal.hu) a magyar tréning- és szervezetfejlesztő, tanácsadási és coaching-piac (együtt: tréningpiac) meghatározó szereplőinek szervezete, akik a tréningpiac 25-30%-át fedik le. Az alakulásunk és működésünk mögötti mozgatórugókat az Etikai Kódexünkben rögzítettük még 1998-ban, amit azóta többször, legutóbb 2016-ban tekintetünk át.

További élénkülés a tréningpiacon - nőtt a kereslet a minőségi szolgáltatók iránt

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg, a 2012-es trendfordulót követően, 2015-ben tovább folytatódott a tréningek térnyerése és ismételten nőttek a tréningköltések.

Új elnök a Tréning Kerekasztal élén

2014 végén új elnököt választott Szabó Csaba személyében az ország vezető tréningcégeit tömörítő Tréning Kerekasztal Egyesület. Csaba a DEVELOR Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, a Tréning Kerekasztal elnöki megbízását ezen szerep mellett tölti be. Csaba több, mint 20 éve alkalmazza tréneri készségeit. Globális nagyvállalatoknál töltött be vezető pozíciót, majd 6 éve választotta hivatásául a tréneri pályát.

Testreszabott üzletfejlesztés - nagysikerű konferencia HVG-vel

2013. február 14-én a Tréning Kerekasztal a HVG-vel együttműködve nagysikerű szakmai konferenciát rendezett "Testreszabott üzletfejlesztés" címmel. A 110 résztvevő által látogatott rendezvényen 18 szervezetfejlesztési modell került bemutatásra.

Elhunyt a TK alapító Dr. Lővey Imre

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Tréning Kerekasztal egyik alapítója, Dr. Lövey Imre 2012. augusztus 29-én, szerdán, váratlanul elhunyt.

Új elnököt választott a Tréning Kerekasztal

A Tréning Kerekasztal 2011. június 22-i Közgyűlésén új elnökének Ecsédi Istvánt, a Sämling ügyvezető igazgatóját választotta. A tagság megköszönte Zala Ákos leköszönő elnöknek a négyéves munkáját.