Új elnök a Tréning Kerekasztal élén

2014 végén új elnököt választott Szabó Csaba személyében az ország vezető tréningcégeit tömörítő Tréning Kerekasztal Egyesület. Csaba a DEVELOR Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, a Tréning Kerekasztal elnöki megbízását ezen szerep mellett tölti be. Csaba több, mint 20 éve alkalmazza tréneri készségeit. Globális nagyvállalatoknál töltött be vezető pozíciót, majd 6 éve választotta hivatásául a tréneri pályát.

A Tréning Kerekasztal Egyesület 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

Az elmúlt években a Tréning Kerekasztal cégei különbözőképpen reagáltak a piaci és szakmai kihívásokra, de valamennyi tagvállalat fejlesztésének középpontjában a szolgáltatási paletta fejlesztése és bővítése állt.  Közös fejlesztési irányként jelent meg a tanult készségek alkalmazásának támogatása, a tréning módszer integrálása diagnosztikával, egyéni és csoportos coachinggal. A TMI HR fejlesztési és tanácsadói megoldásokat integrált a szolgáltatási palettájában, a Concordia szakemberei a fejlesztő munkái során összekapcsolják a szervezeti működés hard és soft oldalát, míg a GROW a nemzetközi blended fejlesztési megoldások és vezető nemzetközi hálózatok régiós képviseletének irányába mozdult el.

Új szolgáltatásként a SKULL ügyfélélmény programcsomagot fejlesztett, a Sämling pedig a ma már 5 kontinensen működő NEWS Szervezeti Navigációval segíti a vállalatvezetőket.

Magyarország vezetői tréningcégei közül többen is bővítették nemzetközi szerepvállalásukat az elmúlt évek során. Nemzetközi projektek értékesítésében és kivitelezésében vesznek részt az ICG, az Ad Sidera és a Develor tanácsadói, míg a Flow Csoportnál 2014-ben elindult egy magyarországi kezdeményezésű, világméretű partnerhálózat kialakítása Flow International néven.

Az elsősorban kkv-k fejlesztésére specializálódott Emtrek tapasztalatai azt mutatják, hogy a gazdasági bizalmi index javulásával párhuzamosan megnyílt az érdeklődés a külső képzések iránt, erre adnak választ az Emtrek megújult szolgáltatásai.

„Véleményem szerint hatalmas értéket jelent, hogy egymás versenytársaiként a Tréning Kerekasztal tagjai képesek az együttműködésre, képesek közösen fellépni a tréningszakma fejlesztéséért, együtt őrködnek a kölcsönösen elfogadott szakmai és etikai normák fenntartásáért. Szándékom szerint az egyesület még aktívabb szerepet vállal a jövőben a küldetésében megfogalmazott célok megvalósítása érdekében”” – nyilatkozta az újonnan megválasztott elnök.

A Tréning Kerekasztal tagjai: Ad Sidera, Concordia, Develor, Emtrek, Flow Csoport, GROW Csoport, ICG Infora Consulting, Sämling, SKULL, TMI

 

További információ

Szabó Csaba elnök

Tréning Kerekasztal Egyesület

csaba.szabo@develor.com

Tel: +36 30 9316 228

http://www.treningkerekasztal.hu/