Etikai kódex

content/cikkek/image_2.png

A Tréning Kerekasztal tagjai piaci tevékenységük alakításakor az alábbi üzleti etikai alapelveket magukra, valamint alvállalkozóikra nézve kötelezőnek tartják.

1

Törvényes módon működnek, szerződéses és pénzügyi kötelezettségeiknek eleget tesznek (felelős vállalat).


2

Csak jogtiszta anyagokkal dolgoznak. Jogtisztának minősülnek az igazolhatóan saját fejlesztésű, megvásárolt vagy nyilvánosan hozzáférhető forrásból származó anyagok (Jogtiszta forrás).


3

Üzleti tevékenységről megalapozottan nyilatkoznak, múlt és jelen tekintetében és vállalásaikban igéreteinek megfelelően járnak el (hitelesség).


4

Tartózkodnak egymás negatív üzleti minősítésétől az ügyfelek felé (hitelrontás elutasítása).


5

Nem adnak megbízóiknak olyan juttatást vagy kedvezményt, amelyet az írásbeli megállapodás nem tartalmaz (a megvesztegetés elutasítása).


6

Az érintett fél tudomása nélkül nem adnak ki semminemű információt.
a.) a résztvevők egyéni teljesítményéről a megbízónak
b.) a megbízóról harmadik félnek (titoktartás)


7

Nem kezdeményezik olyan munkatárs foglalkoztatását, aki a TK egyik tagvállaltánál ill. tagcsoportjánál az adott időszakban ill. az elmúlt 12 hónapban szerződéses jogviszonyban állt (korrekt verseny a foglalkoztatás terén is).

A Tréning Kerekasztal tagjai szakmai etikai kérdésekben a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága Etikai Kódexében megfogalmazottakat tartják irányadónak